072-2597288
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

בירור גנטי

 

בדיקת סיסי שליה

 
בדיקת סיסי שליה, בדומה לדיקור מי שפיר, נועדה לבדוק את הכרומוזומים של העובר או בדיקת הצ'יפ הגנטי (CMA). הבדיקה מתבצעת בין שבוע 10 ל-14 של ההיריון. בדיקת סיסי שליה יכולה להתבצע בגישה וגינלית (לדנית) דרך צוואר הרחם, או בגישה בטנית בדומה לבדיקת מי שפיר.

בבדיקה נלקח חומר מהשליה, והוא נשלח למעבדה. בדרך כלל ישנה תשובה ראשונית של הכרומוזומים כעבור 3 ימים ותשובה סופית כעבור 3 שבועות.

כשהבדיקה מתבצעת בגישה וגינלית, יש צורך במילוי שלפוחית השתן בעזרת שתיית מספר כוסות מים כשעה לפני הטיפול. בעבר הליך זה נחשב למסוכן פי שניים מדיקור מי שפיר, אך מחקרים אחרונים הראו שאין הבדל משמעותי בין הסיכון של בדיקת סיסי שליה ודיקור מי שפיר.

 
בירור גנטי
 

דיקור מי שפיר

 
בדיקת דיקור מי שפיר נועדה לבדוק את הכרומוזומים של העובר ו/או את הצ'יפ הגנטי. הבדיקה מתבצעת בין שבוע 16 ל-22 של ההיריון. הבדיקה מתבצעת באמצעות החדרת מחט לתוך שק מי השפיר דרך קיר הבטן, ושאיבת נוזל מי שפיר שאותו שולחים לבדיקת מעבדה.

תוצאות הבדיקה מגיעות על פי רוב אחרי כ-3 שבועות, וזאת בגלל הזמן שלוקח לגדל את התאים. תוצאות של בדיקת צ'יפ גנטי מגיעות תוך שבועיים-שלושה. ניתן לבצע גם בדיקה מהירה ל-5 כרומוזומים: 21 13 18 X ו-Y בתוספת תשלום.

 

הפחתת עוברים

 
הליך הפחתת עוברים מתבצע כשיש 3 עוברים או יותר, ויש המלצה להפחית עובר או יותר על מנת להקטין את הסיכון ללידה מוקדמת ולסיבוכי פגות. הפחתה מבצעים גם כשבהיריון מרובה עוברים, מתגלה מום קשה באחד העוברים. הפעולה מתבצעת בדומה לדיקור מי שפיר.

אם יש צורך בהפחתת עוברים בהיריון עם 3 עוברים או יותר, ד"ר הר-טוב ממליץ לבצע שקיפות עורפית ובדיקת עוברים בסביבות השבוע ה-12. זאת על מנת להגדיל את הסיכוי להשאיר עוברים בריאים.